Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Merhamet” Njemačke obezbijedio drva i pakete za 43 porodice u Bijeljini i paketiće za svu djecu

Preuzmite sliku

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” podijelilo je 86 paleta drva za ogrjev za 43 socijalno ugrožene porodice na području Opštine Bijeljina. Te porodice su, osim drva, od “Merhameta” dobile i vrijedne prehrambene pakete, saopćeno je iz “Merhameta”.

Za bošnjačku povratničku djecu na području Bijeljine, njih 250, obezbijeđeni su paketići.

Sredstva za realizaciju ove akcije, u inosu od 20.000 konvertibilnih maraka obezbijedio je “Merhamet” Njemačke, zajedno sa Bosancima i Hercegovcima koji žive u toj zemlji.

Podjeli ove donacije prisustvovali su predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac, generalni sekretar Sidik Aždahić i direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Tuzla Mensura Husanović sa saradnicima.

Realizaciju ove “Merhametove” akcije pomogli su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samir ef. Camić i sekretar Damir Salkanović.

Predsjednik “Merhameta” Kenan Vrbanjac zahvalio je “Merhametu” Njemačke i našoj dijaspori u toj zemlji na još jednoj vrijednoj donaciji.

“Vjerujem da smo ovom donacijom pomogli socijalno ugroženim porodicama na području Bijeljine da lakše prebrode ovu zimu. Posebno me raduje što smo svu povratničku djecu obradovali “slatkim” paketićima, za šta se, takođe, pobrinuo “Merhamet” Njemačke, član velike “Merhametove” porodice”, kazao je Vrbanjac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje