Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Merhamet” Njemačke donirao 500 paketa za povratnike u RS i 550 paketića za njihovu djecu

Preuzmite sliku

Posredstvom Regionalnog odbora “Merhameta” Banja Luka, realizirana je akcija podjele 500 prehrambenih paketa za povratničke porodice u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS), koje žive na rubu egzistencije, javlja Anadolu Agency (AA).

Pakete je obezbijedio “Merhamet” Njemačke, a podijeljeni su povratnicima u 15 opština u RS-u.

Osim prehrambenih paketa, “Merhamet” Njemačke je obezbijedio i 550 “slatkih paketića” za djecu iz siromašnih povratničkih porodica. Regionalni odbor “Merhameta” Banja Luka paketiće je podijelio mališanima u 18 opština u Republici Srpskoj.

Direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Banja Luka Jasmin Spahić rekao je da “Merhamet” Njemačke, tradicionalno, organizuje prednovogodišnju akciju čiji je cilj pomaganje djece koja žive na rubu egzistencije u RS-u.

“Zahvalni smo ‘Merhametu’ Njemačke, direktorici Edini Kadirić i njenim saradnicima koji vode kontinuiranu brigu o socijalno ugroženim porodicama u Republici Srpskoj. Njima je svaka pomoć dobrodošla, pogotovo u situaciji svakodnevnih poskupljenja, kada mnoge povratničke porodice jedva sastavljaju kraj s krajem”, rekao je Jasmin Spahić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,