Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mektić: Nećemo nikome dozvoliti da ugrozi bezbjednost sutrašnjeg samita u Sarajevu

Preuzmite sliku

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić poručio je danas u Sarajevu kako nikome neće biti dozvoljeno da na bilo koji način ugrozi sigurnost Samita premijera Zapadnog Balkana, koji će sutra biti održan u glavnom gradu BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Mektić je na konferenciji za novinare u Sarajevu istakao kako je jučer održao sastanak sa predstavnicima obavještajne agencije, SIPA-e, granične policije i Direkcije za policijsku koordinaciju.

Rekao je kako je tom prilikom analizirana sigurnosna situacija u BiH, posebno u glavnom gradu Sarajevu u kontekstu sutrašnjeg Samita premijera Zapadnog Balkana.

“Dodatno smo analizirali situaciju i sa stanovništva dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića. Na osnovu te analize dogovoreno je preduzimanje svih potrebnih operativno-taktičkih mjera koje će imati za cilj da u potpunosti obezbjede sve potrebne mjere za sigurnost”, kazao je Mektić.

Dodao je kako će u tom smislu biti poduzeto sve, od snajperske pokrivenosti pa do ostalih neophodnih mjera.

“Nećemo dozvoliti nikome, formalnim i neformalnim grupama, da na bilo koji način ugroze bezbjednost Samita premijera Zapadnog Balkana u Sarajevu. Rekao sam, svi su dobrodošli, poslao sam poruku i premijeru Vučiću”, naglasio je Mektić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje