Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Nema više linije za Milano, smanjen broj letova prema Švedskoj

Preuzmite sliku

Aviokompanija Wizz Air donijela je odluku da smanji broj letova sa Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) u ljetnom redu letenja.

Nezvanično, razlog je manjak osoblja, što je problem s kojim se susreću mnoge aviokompanije, nakon što su ublažene epidemiološke mjere koje su bile na snazi na vrhuncu pandemije koronavirusa, piše Faktor.

Naime, aviokompanije su tokom zabrane putovanja otpuštale radnike, pa sada imaju problem da nadomjeste radna mjesta u vrijeme kada se obim posla naglo povećao.

– Mi smo spremni da prihvatimo sav saobraćaj i nemamo problem manjka osoblja. U ljetnom redu letenja od 10. jula više nemamo Milano, dakle ta destinacija je otkazana. Najavljeno nam je i smanjenje broja polazaka za Švedsku, tačnije za tri destinacije u toj zemlji, Göteborg, Malmö i Växjö – kaže za Faktor direktor MAT-a Dževad Halilčević.

Podsjećamo, Wizz Air još je jedina aviokompanija koja ima letove s MAT-a, ali će se to promijeniti od novembra ove godine. Kompanija Ryanair dodaje Tuzlu kao novu destinaciju u svoju mrežu s više od 225 aerodroma, a za sada su najavljene linije za Stockholm i Memmingen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje