Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mazalica: RS se opredijelila za trendove multipolarnosti, Bošnjacima nije cilj ulazak u EU

Preuzmite sliku

“Republika Srpska se opredijelila za trendove multipolarnosti,” rekao je Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Velika je stvar za malu Republiku Srpsku da u diplomatskom rangu imaju sastanke sa značajnim liderima i faktorima na svjetskoj sceni,” kazao je Mazalica za RTRS komentarišući nedavne posjete predstavnika RS-a Rusiji, Bjelorusiji, te Turskoj.

Napomenuo je da se RS dobro pozicionirala na svjetskoj sceni.

“Mi se opiremo globalističkoj ideologiji koja ima sve više uticaja na sve zemlje EU. Opredijelili smo se za velike saveznike poput Rusije i Kine, te zemlje imaju pravo veta u Savjetu bezbjednosti UN. I ne samo te dvije zemlje, tu su i Turska, Mađarska, Slovačka… koje se takođe opiru tom globalističkom talasu,” kazao je Mazalica.

Komentirao je i obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojem je naglasio da se od njega traži da se distancira, odnosno odrekne Republike Srpske.

“Vučić pokušava da ublaži sve te pritiske koji su na leđima Srbije, ali on sigurno aktivno pomaže Republiku Srpsku,” rekao je Mazalica.

Dotakao se i pregovora sa HDZ-om i strankama trojke o pridruživanju EU.

“Mislim da Bošnjacima nije cilj ulazak u Evropsku uniju,” kazao je Mazalica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,