Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Malenoj Asiji Mahmutović hitno potrebna pomoć

Preuzmite sliku

Malenoj Asiji Mahmutović dijagnosticirana je distonija, te već pet godina prolazi kroz neuspješne medicinske tretmane u BiH.

Stanje joj se u posljednje vrijeme naglo pogoršalo. Više nije u mogućnosti govoriti, otežano se kreće, znatno je smršala, a trenutno ima samo 34 kilograma.

Ovoj trinaestogodišnjoj djevojčici hitno je potrebna operacija duboke stimulacije mozga koja se izvodi u klinici u Istanbulu. Trošak ove operacije iznosi 32.000 eura, što za Asijine roditelje koji su trenutno na birou za zapošljavanje predstavlja veliki problem.

„Obraćamo se svim ljudima dobre volje s molbom za pomoć u prikupljanju sredstava kako bismo omogućili Asiji da se izliječi i vrati svojim obavezama u školi te normalnom životu. Svaki prilog, bez obzira na iznos, ima iznimnu važnost i značaj za Asijino liječenje. Vaša podrška će pružiti svjetlo nade i priliku za bolji život našoj Asiji“, ističu roditelji Adnan i Adisa.

Pored telefonskog broja 17040, dostupnog svim bh. operaterima, Asiji možete pomoći i online uplatama na www.pomoziba.org.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje