Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lutrija BiH: Igrač iz Gradačca osvojio dobitak od 250.000 KM na srećki Zlatna

Preuzmite sliku

U utorak 18. oktobra u direkciju Lutrije BiH javio se dobitnik iz Gradačca koji je na srećki ZLATNA osvojio maksimalni novčani dobitak u iznosu od 250.000,00 KM. Srećka je kupljena na saradničkom prodajnom DUHANPROMET u Gradačcu, ulica Sarajevska bb. U razgovoru sa dobitnikom dok je čekao isplatu saznali smo da je srećka kupljena u nedjelju 16. oktobra, a sretnu srećku kupila je njegova sestra koja je „ogrebala“ ovaj nevjerovatni novčani dobitak.

“U nedjelju sam primio telefonski poziv od sestre koja mi je rekla da je na srećki ZLATNA osvojila 250.000,00 KM, u početku nismo vjerovali pa smo požurili da provjerimo jesmo li osvojili ovaj dobitak i na kraju smo dobili potvrdu da se zaista radi o dobitnoj srećki. Bili smo u šoku i nevjerici i evo upravo sam dočekao trenutak da nam se isplati osvojeni novac“, kazao je dobitnik

Na pitanje kako su planirali potrošiti novac, dobitnik je bio izričit da će novac podijeliti sa sestrom i da će dio novca obavezno donirati za pomoć socijalno ugroženoj kategoriji društva.

Inače, dobitnik i njegova sestra su veliki ljubitelji srećki i do sada su osvajali brojne dobitke, a najveći dobitak koji su ranije osvojili iznosio je 2.000,00 KM. Naglasio je da su odigrali i igru SuperLOTO te da se nadaju osvajanju još novčanih dobitaka obzirom da se u večerašnjem i u narednom kolu očekuju trostruke vrijednosti dobitaka.

Nakon što je odbijen porez na dobitak od 10%, igraču je isplaćeno 225.000,00 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,