Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lokalni izbori u BiH: “U Srebrenici predsjednica biračkog mjesta sletila s puta”

Preuzmite sliku

U ime opštinske izborne komisije Srebrenica mogu da kažem da od naših 29 biračkih mjesta, sva biračka mjesta su uredno otvorena, osim jednog gdje je predsjednica biračkog mjesta sletila s puta.

Gore je policija i vatrogasci, izvlače auto. Ona je u redu, ništa nije bilo, ali tu imamo kašnjenje, rekla je Ljiljana Stevanović, predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK-a) Srebrenica, javlja Anadolu Agency (AA).

 • Stevanović kaže da lica koja su se prijavila u Srebrenici nakon zaključenja biračkog spiska to jest nakon 1. oktobra 2020. godine neće moći ostvariti biračko pravo.

  ”Imamo obavještenje CIK-a da takva lica nemaju pravo glasa, tako da nekih 300 lica neće moći ostvariti biračko pravo”, istakla je Stevanović koja očekuje da izborni dan prođe bez problema:

  ”Očekujemo da će proći sve korektno, da će se poštovati prava građana i da nećemo imati problema”.

  Mirsad Mujić je ostvario biračko pravo i glasao, a poziva i ostale sugrađane da izađu na izbore.

  ”Pozvao bih sve birače da izađu danas i obave svoje demokratsko pravo, a bio bih presretan kada bi za nas Srebreničane koji ovdje živimo odlučivali Srebreničani. Međutim, mislim da i ovaj put neće odlučiti Srebreničani bez obzira ko pobijedio, ko izgubio. Odlučiće nam ljudi koji žive na strani, o sudbini nas koji živimo u Srebrenici. Iskren da budem, nadam se da će pobijediti demokratija i pravda”, kazao je Mujić.

  Šehida Abdurahmanović naglašava da je optimista i poručuje svima da trebaju glasati na današnjim izborima.

  ”Obzirom na prethodna iskustva došla sam da ispoštujem građansku dužnost i nadam se da će biti onoliko koliko je dovoljno da zadovolji rezultate. Optimista sam, pa kako god bude živjeti se mora, ali nadam se danas da mnogi su iz mnogo razloga trebali da sa puno savjesti još prije razmišljaju o današnjem danu. Jedna sam od tih, daću svoj doprinos, toliko je ono koliko ja mogu”, istakla je Abdurahmanović.

  Vidosava Jovanović se nada da će izbori proći bez problema, a nakon izbora očekuje bolju situaciju za ljude koji žive u Srebrenici.

  ”Očekujem da bude korektno glasanje, i pošteno. Bilo ko da pobijedi, ovo je utakmica za pobjedu, da nam bude bolje, da se bolje trude za građane i život Srebrenice, umjesto samo za sebe i svoje fotelje”, poručila je Jovanović.

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,