Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lider SNSD sve više gubi kontrolu: Dodik na sastanku sa Mogherini psovao Govedarici

Preuzmite sliku

Na jučerašnjem sastanku bh. stranačkih lidera sa visokom predstavnicom za vanjsku i sigurnosnu politiku EU Federicom Mogherini, u jednom trenutku došlo je do svađe između lidera iz RS, piše Patria.

Naš izvor koji je prisustvovao ovom sastanku kaže da se lider SNSD Milorad Dodik obrušio na prvog čovjeka SDS-a Vukotu Govedaricu, koji je između ostaloga govorio o pristrasnosti RTRS-a koji je naklonjen samo Dodiku. Dodik je bio poprilično ljut, kazavši da se treba ugledati na lidere iz Federacije koji nisu nastupili sa podijeljenim stavovima, kakav je to bio slučaj sa njima iz RS.

Svi za stolom su, potom jasno čuli, kako je prvo počeo psovati lider SNSD na što mu predsjednik SDS-a nije ostao dužan, te je uzvratio na isti način- psovkom.

Dodik je danas komentarisao za medije Govedaricin i istup potpredsjednik PDP-a Igora Crnadka kazavši da su “ostrašćeno loše pričali o RS”. Crnadak je također održao press konferenciju na kojoj je između ostalog rekao da je Dodik sa Mogherini bio mekan kao pamuk, a da je pred novinarima ratoboran i glumi šerifa.

Raskol u srpskom jedinstvu koji je počeo na posljednjoj sjednici NSRS, sve više se produbljuje, a Dodik gubi kontrolu čak i na sastancima sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,