Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarac: Očekujem da svi članovi organa za provođenje izbora iz RS podnesu ostavke

Preuzmite sliku

Republika Srpska ima izborni suverenitet, a njeno ustavno pravo je da bira poslanike Narodne skupštine, delegate Vijeća naroda, predsjednika i potpredsjednike RS, delegate Doma naroda PSBiH, te skupštine gradova, odbornike skupština opština, gradonačelnike i načelnike opština, tvrdi Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskin odnosa Bosne i Hercegovine.

“Izraz izbornog suvereniteta RS je i zaključak Vlade kojim se pozivaju svi članovi organa za provođenje izbora iz RS da podnesu ostavke.

To je jasan i nedvosmislen odgovor na nasrtaje i tendenciozne namjere nedobronamjernih stranaca, prvenstveno misleći na nelegitimnog Schmidta i ambasadora Murphyja, kao i bošnjačkog političkog faktora”, navodi kadar SNSD-a.

Dodaje Košarac da je takva politika “antisrpska, antiustavna i antidjetonska, usmjerena protiv RS, njenog izbornog, ustavnog i svakog drugog kapaciteta”.

“Odgovorna politika predsjednika Milorada Dodika i institucija RS nikada neće dozvoliti da izbornu volju građana prekrajaju pojedinci, koje imenuje nelegitimni stranac i strukture koje vode politiku protiv RS.

Izbornu volju građana RS će provoditi kredibilne institucije i organi RS.

Očekujem da će svi članovi organa za provođenje izbora iz RS postupiti po zaključku Vlade i podnijeti ostavke, potvrđujući patriotski odnos prema RS i slijedeći politiku njenih institucija”, poručio je Košarac.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,