Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Korman o policajcima zaglavljenim u liftu: Akcija nije propala, pa nismo amateri

Preuzmite sliku

Nesvakidašnja situacija zabilježena je u Tuzli za vrijeme policijske akcije u petak, kada su se policajci zaglavili u liftu stambene zgrade.

Kako je rekao Dževad Korman, direktor Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, istina je da su se neki policajci zaglavili u liftu, ali nije tačno da je, kako su neki mediji javili, propala akcija hapšenja osumnjičenih.

“Akcija nije propala, pa nismo mi amateri da strpamo policajce u lift pa da nam bježe kriminalci. To su zle želje nekih pojedinaca da to tako bude”, naveo je Korman.

Međutim, potvrdio je da je tačna informacija da je dio policajaca ostao zaglavljen u liftu, ali da je akcija u potpunosti blagovremeno sprovedena onako kako je planirano.

Vezano | Policajci u Tuzli se zaglavili u liftu pa im pobjegli dileri koje su trebali uhapsiti

“Lica su sva zatečena kako su akcijom i planom bila predviđena da se liše slobode. Sprovedena je kriminalistička obrada i sve ostalo. Apsolutno ne stoji tvrdnja da je akcija propala, da ništa nije pronađeno, ali stoji činjenica da se lift zaglavio s jednim manjim brojem policijskih službenika, a što nije nemoguće da se desi”, naglasio je Korman.

Inače, prema pisanju pojedinih medija, tog dana je grupa pripadnika Specijalne jedinice Uprave policije MUP-a TK krenula da uhapsi osumnjičene koji su se nalazili u jednom stanu stambene zgrade u Tuzli. Takođe je objavljena tvrdnja i da su policajaci imali zadatak uhapsiti više dilera. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje