Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Konkurs za prijem nastavnika i saradnika u školama u TK (VIDEO)

Preuzmite sliku

Oglas za prijem zaposlenika u osnovne i srednje škole objavljen 8. augusta otvoren je još tri dana. Objavljene su i liste u svim osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu (TK) za prijem nastavnika i saradnika, a intervjui će biti obavljeni 16, 17. i 18. augusta.

Konkursom za prijem nastavnika i saradnika u školama u TK obuhvaćene su 1.504 pozicije, od toga 910 u osnovnim, a 594 pozicije u srednjim školama. U resornom ministarstvu pojašnjavaju da je konkurs obiman jer obuhvata uposlenike koji se angažiraju na manji broj sati nastavne norme, od dva do tri sata, pa do pola i pune norme.

“Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona 1. augusta raspisalo je konkurs za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih suradnika u osnovnim i srednjim školama TK i taj konkurs je zatvoren 9. augusta”,  pojasnila je pomoćnica ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK Mersija Jahić.

Dodala je da je 8. augusta ministarstvo objavilo konkurs za prijem uposlenika koji se odnosi na sekretare i finansijsko-računovodstvene uposlenike u osnovnim i srednjim školama te da će taj konkurs biti otvoren 16. augusta.

Plan je da se do 30. augusta obave sve konkursne procedure, kada bi trebala biti objavljena imena osoba koje su primljene u radni odnos u škole. Odabrani kandidati dužni su da u roku od tri dana potpišu ugovor o radu.

Ovim konkursom nisu obuhvaćene škole Behram-begova medresa i Katolički školski centar, koje samostalno raspisuju konkurse, jer njihov osnivač nije Skupština TK.

Na području Tuzlanskog kantona ukupno ima 32 srednje i 88 osnovnih škola.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje