Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Konaković: U ponedjeljak imena novih ministara u Vladi Federacije BiH

Preuzmite sliku

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković izjavio je da će u ponedjeljak, 27. marta, biti objavljena imena novih ministara u Vladi Federacije BiH.

“Imamo finalni program koji sa HDZ-om brusimo već dugo”, rekao je Konaković, koji se nada da će na današnjem sastanku federalnih partnera biti definisan program nove vlade.

Podsjećajući da se načelno zna raspodjela ministarstava, Konaković je za “Dnevni avaz” naveo da HDZ-u pripada pet plus jedno ministarstvo, dok “osmorci” pripada 10 ministarstava i mjesto premijera.

Konaković očekuje da će SDA i potpredsjednik FBiH Refik Lendo na sve moguće načine pokušati da blokiraju uspotavljanje nove federalne Vlade, ali i da će Kristijan Šmit razriješiti problem koji je prouzrokovao nametanjem odluka u izbornoj noći.

“Potpuno je jasno da SDA ide u sve vrste blokada, ne očekujem od njih nikakav razum jer da to imaju – ne bi radili ovo što sve do sad rade, a to je nasilje nad demokratijom jer postoji većina u oba doma Parlamenta FBiH”, rekao je Konaković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje