Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Konaković: Očekujem da kolege ispoštuju dogovor

Preuzmite sliku

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine najavio je da će naredne sedmice biti održan sastanak predstavnika stranaka Trojke, HDZ BiH te SNSD-a.

Kako je kazao Konaković, on vjeruje da ono što je ranije Trojka dogovorila sa SNSD-om i HDZ-om biti ispoštovano, a tiče se zakona i reformi na EU putu BiH.

“Mi načelno imamo dogovor sa našeg posljednjeg sastanka da ćemo sa setom ovih evropskih zakona ići na sjednicu 22. i na sjednicu Vijeća ministara BiH 23. Koliko ja znam ništa se nije promijenilo. Očekujem da kolege ispoštuju dogovor. U okviru tog dogovora jeste usvajanje reformskih evropskih zakona kao i potvrđivanje ministra finansija sa kojim ja nemam problem jer to jeste pozicija SNSD-a. Podsjećam, to je tema cjelokupnog dogovora koji bi BiH trebao donijeti potpuno novu energiju kada je riječ o EU putu, koji bi trebao utjecati na naš izvještaj koji bi se trebao usvajati nekad u oktobru sa mnogo pozitivnijim tonovima nego što je to bio slučaj u prošlosti”, rekao je Konaković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje