Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Konačno se i to desilo: ‘Kurir’ priznao da je na BiH izvršena agresija!

Preuzmite sliku

Konačno se i to desilo. Režimski medij u Srbiji Kurir priznao je da je na Bosnu i Hercegovinu izvršena agresija, piše Patria.

Naime, danas su objavili tekst u kojem se supruga i porodica preminulog doktora Miodraga Lazića, oprostili sa potresnim porukama koje su objavljene danas u čituljama.

Ana Lazić takođe je oboljela od korona virusa i bori se za život.

‘Ljubavi, otišao si i sa sobom si odnio i deo mene i vazduh oko mene. Budi sretan sa Kalijem, Spajkijem, Pinkijem i čekajte me, brzo ću ja, kao što ste me čekali kada uveče dolazim sa posla. Tvoja Anči, kota 176 koju si osvojio’ – u potpisu supruga Ana Lazić.

Potom Kurir daje biografiju doktora Miodraga Lazića u kojoj između ostalog navodi da je specijalizaciju iz hirurgije završio na VMA u Beogradu, u svojoj tridesetoj godini, i postaje jedan od najmlađih hirurga.

Kurir piše i da je dr. Miodrag Lazić (65) bio direktor Urgentnog centra u Nišu, za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu dobrovoljno je bio u vojsci RS-a. Radio je prvo u bolnici na Palama, a onda je bio jedan od osnivača bolnice “Žica” u Blažuju, kod Sarajeva. Ostao je tamo 40 mjeseci.

  • O doktori Laziću snimljen je dokumentarni film “Dnevnik ratnog hirurga”, autora Siniše Grabeža u produkciji Televizije Republike Srpske. Za njegov rad u Republici Srpskoj, njegova svetost patrijarh Pavle ga odlikuje Ordenom svetog Save. Nosilac je i niza drugih priznanja.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,