Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Komšić: Joe Lieberman istinski prijatelj Bosne i Hercegovine

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, povodom smrti bivšeg američkog senatora Joea Liebermana, iskrenog i velikog prijatelja Bosne i Hercegovine, uputio je izraze saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joeu Bidenu i porodici Libermana. 

– Sa dubokim žaljenjem zaprimio sam vijest o smrti bivšeg američkog senatora Joea Liebermana, istinskog prijatelja Bosne i Hercegovine. Njegova posvećenost miru i pravdi u najtežim trenucima za Bosnu i Hercegovinu bila je neprocjenjiva, ostavivši u našoj regiji trajni pečat. Njegovo oštro protivljenje embargu na oružje, tada nametnutom našoj zemlji, pomoglo je Bosni i Hercegovini da se odupre agresiji i da odbrani svoju slobodu, suverenitet i integritet. Njegova hrabra podrška u borbi protiv nepravde i njegova upornost u zagovaranju pravednih rješenja ostavili su neizbrisiv trag u srcima mnogih, a Bosni i Hercegovini mir.

Njegova nasljeđa, kao što je Zakon o odbrani BiH te rezolucija o počinjenom genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, za čija se usvajanja neiscrpno zalagao, neka budu inspiracija za buduće generacije u borbi za pravednost i pomirenje. Vama uvažena ekselencijo, njegovoj porodici, prijateljima i svima koji su ga cijenili izjavljujem naiskrenije saučešće – stoji u Komšićevom telegramu saučešća koji je uputio predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu i porodici preminulog bivšeg američkog senatora Joea Liebermana, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,