Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Komšić: Dok Schmidt priča besmislice, Dodik kreće u stanje pobune po modelu Radovana Karadžića

Preuzmite sliku

Po pitanju usvajanja Zakona o neprimjenjivanju Odluka Ustavnog Suda BiH u RS-u, oglasio se i član Predsjedništva Željko Komšić.

“Dok Murphy najavljuje da će “do kraja godine”, a ne znamo koje “završiti sa Dodikom, a Dodik najavljuje da će “do kraja godine Murphy otići”, dok Sattler najvaljuje nikada viđen zamah na evropskom putu, dok Schmidt hoda Evropom i priča besmislice u koje ni sam ne vjeruje, čovjek sa američke crne liste kojeg je Amerikanac Murphy pustio u vlast i Vijeće ministara, vodi Bosnu i Hercegovinu u stanje klasične pobune po modelu Radovana Karadžića, a koja je prethodila agresiji i ratu devedesetih godina”, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Kao i tada ni danas, kaže Komšić, institucije BiH koje su to obavezne po zakonu (tužilaštva, policijske i sigurnosne agencije) ne reaguju.

“Moguće da čekaju signal od svojih stvarnih gazda, smještenih u amabasadama, misijama, uredima u Sarajevu. Zato mi se čini smislenim pozvati te njihove istinske gospodare, kada već te institucije neće da provedu volju onoga ko bi im trebao biti “pravi gospodar” – Ustava i zakona ove zemlje, da im napokon nalože da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom”, navodi Komšić, i zaključuje:

“Ako se to ne desi, onda neka se bar ne čude “nama radikalnima” kada kažemo da ćemo svoju zemlju braniti na svaki način! Jednom jesmo i uvijek ćemo”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,