Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Komšić: Ako ove vakcine spase jedan život u BiH, onda sve vrijedi

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros u Sarajevo. Povod Vučićevog dolaska je donacija vakcina protiv koronavirusa, koje su dopremljene na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Predsjednika Srbije na aerodromu su dočekali članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik Džaferović, nakon čega je održan sastanak delegacija dviju zemalja. Sastanku se priključio i član Predsjendištva BiH Željko Komšić.

On se zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i državi Srbiji.

“Ja znam da će to izazvati različite komentare, zajedljive, neki će čestitati, neki će zahvaljivati, ali bih zamolio ljude koji danas ovo gledaju, da razmisle samo o jednom. Ako samo jedna od ovih 5.000 vakcina, ili 10.000 potencijalno, spasi jedan život nekome u BiH, onda sve vrijedi. Hvala na ovoj vrsti pomoći, pogotovo u okolnostima u kojima se nalazimo kao država, sa nedefisinsanim odnosima”, kazao je Komšić.

Kako je naveo, iskoristili su priliku da razgovaraju o nekim stvarima koje se tiču buduće saradnje, o samitu koji će biti ekonomske naravi.

“Dotakli smo se i drugih pitanja o kojima se slažemo i nekim pitanjima na koja različito gledamo. Nadamo se da će ovaj susret značiti neki novi pomak u odnosima BiH i Srbije”, naveo je Komšić. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje