Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Koalicioni partneri ‘izigrali’ Dodika, a on im poručio: Od njih nikada ozbiljnih sagovornika

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se nakon što je otkazan sastanak vladajuće koalicije na državnom nivou.

“Danas je u Sarajevu, u 14 sati, trebalo da održimo sastanak lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH. Jutros smo saznali da na tom sastanku neće biti svi lideri partija koje čine to partnerstvo. Mi iz Republike Srpske bili smo spremni da krenemo za Sarajevo, a onda vidimo da nije tačna priča sarajevskih političkih struktura da su evropska pitanja najvažnija tema ovog vremena.

Evropska unija nije iskreni cilj, kako to pokušavaju da predstave oni koji su najveći zagovornici ovih političkih teza, a ne pojavljuju se na sastanku.
Na bazi stalnih podmetanja i laži pokušavaju da naprave svoj “kvalitetan pristup” evropskom putu, a danas imaju druge prioritete. Od njih nikada ozbiljnih sagovornika”, napisao je Dodik.

Na sastanku u Parlamentu BiH danas se trebalo razgovarati o ‘evropskim’ zakonima. No, kako saznaje N1, nema spremnosti za razgovor u vezi sa temama koje bi se trebale naći na sutrašnjem dnevnom redu sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Teme se još usaglašavaju, a u ovom trenutku i dalje nisu usaglašeni stavovi vezani za Nacrt zakona o sporazumu sa Frontexom. Kako smo ranije objavili, pojedini misnitri smatraju da predloženim nacrtom entiteti preuzimaju nadlaženost kada je riječ o kontroli granica, sa čime nisu saglasni. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,