Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

KO SDP BIH Tuzla: Vlada TK u prvih petnaest dana smijenila stotinu ljudi

Preuzmite sliku

Nakon što su na jučerašnjoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona razriješeni ranije privremeno imenovani saziv Upravnih odbora, te imenovala privremeno novi danas su se saopćenjem oglasili iz Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla.

U saopćenju je navedeno:

“Na jučer održanoj sjednici Vlada TK je nezakonito i bez obrazloženja smijenila stalne i konkursnom procedurom imenovane Upravne odbore i smijenila preko stotinu imenovanih ljudi.

Užurbane aktivnosti Vlade TK praćene nezakonitim radnjama svjedoče o njihovoj namjeri da osiguraju političku kontrolu nad javnim ustanovama i preduzećima. Interes građana Tuzlanskog kantona nije u fokusu djelovanja aktuelne Vlade koja nijemo posmatra sve probleme sa kojima se grđani susreću.

Da nije samo riječ o nelegalnim otkazima ugovora, činjenica je da nova skupštinska većina promptno radi i na zapošljavanju pa je tako i Jasmina Lugavić (SDA) riješila svoj radno pravni status u u Skupštini TK.

Neprofesionalizam Vlade TK ogleda se i u odnosu prema medijima gdje u zvaničnim obraćanjima iznose neistine te na taj način zloupotrebljavaju medijski prostor. Da nije riječ o privremenom Upravnom odboru, kako to navodi Vlada TK, svjedoči i rješenje u prilogu.”

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje