Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Karton revolucija: Ušli smo u posljednju fazu propadanja, a to je prilagođavanje bez otpora

Preuzmite sliku

Aktivisti Pokreta Karton revolucija u svom posljednjem videu kojeg su objavili na društvenim mrežama obuhvatili su glavne probleme bh društva, s posebnim fokusom na Tuzlanski kanton. 

”Kao narod, ušli smo u posljednju fazu propadanja, a to je prilagođavanje bez otpora. Znate ono kada na UKC – u nestane hrane pa se mi prilagodimo i hranu donesemo od kuće. Pa nestane posteljine, pa mi kupimo. Pa odu doktori u Njemačku, a mi tražimo veze i štele kod ovih što su ostali. ”, kazali su, između ostalog Nedim Musić i Adi Selman u svom obraćanju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Karton revolucija (@kartonrevolucija)

”Tonemo i tonemo, korak po korak. Tonemo i kada zimi ne možemo disati pa gledamo pedijatriju punu oboljele djece i kažemo preživjet ćemo nekako ta četiri mjeseca zime. Pristajemo na Univerzitet koji to više nije, obrazovanje koje je nikad lošije, i ove ovdje, kozije puteve.”, naglasili su, između ostalog.

Ovaj video objavili su nekoliko dana nakon posljednjeg trostrukog ubistva u Tuzli podsjetivši i na sve druge slučajeve femicida koji su, kako kažu aktivisti, brzo zaboravljeni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,