Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako su u Banjaluci ispitivač i instruktor vožnje “zaratili” zbog ručne kočnice

Preuzmite sliku

Neđo Jošiković, član Komisije za polaganje vozačkih ispita u Banjaluci, optužuje Dragana Ivića, instruktora u banjalučkoj auto-školi “Ivić”, da ga je, kako tvrdi, prvo napao verbalno, a zatim umalo i fizički, i to nakon što je od kandidatkinje zatražio da krene pomoću ručne kočnice. Zbog svega je, kako nam je zvanično potvrđeno, na kraju reagovala i policija, koja je Ivića upozorila.

Ispitivač Jošiković kaže da je sve bilo uredno do momenta kada je djevojku, koja je polagala praktični dio ispita, odveo ka žutim zgradama na uzbrdicu.

– Zatražio sam da krene pomoću ručne kočnice. Međutim, on je odmah rekao: “Otkud kretanje pomoću ručne kočnice?!” Inače, kretanje pomoću ručne kočnice podrazumijeva i desni žmigavac kada se vozilo zaustavlja, odnosno lijevi kada se kreće, naravno bez sugestije. Kandidatkinja je stala bez desnog pokazivača pravca, pokušala da krene bez lijevog, a ugasilo joj se i vozilo – tvrdi Jošiković u izjavi za Nezavisne.

Po njegovoj tvrdnji, instruktor joj je pritom rekao da zadržava kvačilo, iako sugestija nije dozvoljena.

– On mi je prigovarao da “od nas ne može da živi i da je izgubio živce”. Ja sam šutio, znam da treba da šutim, a i znam kakav je jer to je bio njegov treći napad na mene u zadnje tri-četiri godine – rekao je Jošiković.

Kandidatkinja je, kaže, imala još dvije greške, a kada su stigli na poligon, vidjevši da je ona pala Ivić je, tvrdi Jošiković, počeo da galami.

– Rekao mi je: “Majmune jedan, izlazi napolje!”. Pošao je da me udari, ali se sjetio da ne smije pa me izgurao iz auta. Ja sam zatim pozvao policiju – navodi Jošiković.

Upitan kako bi definisao ovo za šta optužuje Ivića, ispitivač navodi da je to veliki napad.

– U pitanju je i prijetnja jer se ne događa prvi put – naglašava ispitivač.

S druge strane, Ivić optužbe negira te ističe da je i on napadnut.

– Došlo je do prepirke. Nije bilo fizičkog kontakta. On je nekorektno vodio ispit. Pitao sam ga u čemu je problem, zašto traži radnju za koju nema zakonske osnove i pitao sam ga po kojem članu zakona to traži. Kandidatkinja je krenula pomoću ručne bez problema, a on je onda tražio da to ponovi – rekao je Ivić.

Po njegovim riječima, kandidatkinja radi u prodavnici za 350 KM, a ispitivač ju je oborio, kako tvrdi, bez ikakvog razloga.

– Sad mi recite kako biste vi tu reagovali? Sljedeći put Jošiković nema šta da traži u mom vozilu – kaže Ivić.

Iz Policijske uprave Banjaluka za Nezavisne je potvrđeno da im je ovaj slučaj prijavljen u četvrtak te da su policajci nadležne policijske stanice postupili po prijavi.

– Utvrdili su da nema elemenata prekršaja, a lice D.I. je upozoreno – rekli su iz Policijske uprave Banjaluka. (Nezavisne.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje