Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako je savjesni građanin spriječio eventualnu nesreću na putu Mostar – Sarajevo (VIDEO)

Preuzmite sliku

Video nesreće na putu Jablanica – Mostar, u kojem nepoznate osobe ismijavaju nesretnog vozača koji je prekjučer poginuo, proširio se društvenim mrežama nevjerovatnom brzinom.

Ipak, građanin BiH se javio redakciji Face-a sa snimkom koji je i sam napravio na putu Mostar – Sarajevo te dokazao da pripada onoj vrsti ljudi koja je spremna pomoći i intervenisati na pravi način, bilo da se radi o pijanom, uspavanom ili vozaču koji se nalazi u nesvjesnom stanju.

Tako se na snimku može vidjeti kako prati vozilo ispred sebe, odnosno vozača, kasnije će se ispostaviti pijanog te mu poziva policiju, a kako ne bi stvar prepustio slučaju pretiče istog te ga zaustavlja predstavljajući se kao policajac.

– Pokušao sam prije tog čina blicati te ga upozoriti na neki način, ali nije bilo nikakve reakcije te sam odlučio pozvati policiju. Kad sam imao priliku pretekao sam ga, zaustavio i predstavio se kao policajac te mu rekao da moramo sačekati kolege iz patrole. On je bukvalno ispao iz auta i rekao mi: Šta je, nisam pijan!? – navodi građanin.

Na snimku pogledajte kako je izgledala vožnja sve dok vozilo nije zaustavljeno. (Face.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,