Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

JP Autoceste FBiH dodijelilo 40 stipendija najboljim studentima

Preuzmite sliku

U prostorijama operativnog ureda JP Autoceste FBiH u Sarajevu održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju za redovne studente dodiplomskih i postdiplomskih studija.

Stipendije su uručene grupi od 40 studenata iz cijele BiH koji studiraju građevinske fakultete, fakultete za saobraćaj i komunikacije, elektrotehničke fakultete, mašinske fakultete, pravne fakultete i ekonomske fakultete.

  • Ugovore studentima za akademsku godinu 2023/2024. dodijelio je v.d. direktora JP Autoceste FBiH Denis Lasić. Čestitao im je na dobivenoj stipendiji i poželio uspješno daljnje školovanje.

    – JP Autoceste FBiH već 12 godina zaredom razvija svoj sustav stipendiranja i osigurava sredstva kako bi se studentima omogućio bolji i kvalitetniji pristup obrazovanju. Ove je godine oboren i rekord u broju prijava za stipendije, čak 253 prijave, što svakako svjedoči o velikom interesu mladih ali i potrebi u društvu za podrškom – istaknuo je Lasić.

  • Prema njegovim riječima osim finansijske podrške studenti ne samo s fakulteta u BiH i iz susjedne Hrvatske imaju jedinstvenu priliku da ono što uče u teoriji vide uživo prilikom posjeta aktivnim gradilištima Koridora Vc gdje se primjenjuju najsavremenije metode gradnje.

    Stipendije se dodjeljuju za akademsku godinu 2023/2024. godina za period od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 300 KM za studente počev od treće godine prvog ciklusa, te 500 KM za studente prve i druge godine drugog ciklusa studija.

    Uključujući ovu 12. generaciju JP Autoceste FBiH je u društveno-odgovorni program stipendiranja uložilo 860 hiljada KM za 340 studentskih stipendija, saopćile su Autoceste FBiH.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje