Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Josip kupio Džekin dres za 2.500 KM kako bi pomogao bolesnom komšiji Eminu

Preuzmite sliku

Da se lijepe stvari dešavaju u našoj Bosni i Hercegovini dokaz je i aukcija za liječenje našeg sugrađanina Enina Đelilovića Đele.

Aukcija je spojila Hercegovinu i Bosnu na jako lijep i human način. Naime, u redakciju portala Bugojno-Danas javio se Almir Tupo sa željom da svoj dres od Edina Džeke, koji je dobio lično od Edina na utakmici 08.09.2007 Mađarska-BiH, stavi na aukciju i tako sve prihode od dresa donira našem sugrađaninu Eminu Đeliloviću Đeli kojem su potrebna sredstva za liječenje.

Kada je objaviljena aukcija nadmetanje je počelo a prvu cijenu je stavio Deny Begović 300 eura, nakon njega se javio Josip Zelić sa 1500 KM, potom je Sabina Tićević ponudila 2000 KM da bi Josip Zelić pred samo zatvaranje aukcije ponudio 2500 KM.

Zaista jako pohvalan čin Zelića koji je vlasnik autokuće AS Premium iz Ljubuškog, dok je njegov otac Danijel vlasnik taxi firme Zeka Taxi koja se nalazi širom BiH, a koji je također poznat kao humanitarac, pogotovo  Bugojnu organizovao brojne humanitarne akcije kroz novčanu pomoć, ali i ustupajući svoja vozila za potrebe drugih.

Pročitao sam na portalu Bugojno Danas da je Almir jako vezan za taj dres, pa sam mislio da doniram sredstva za Đelu a dres da ostane Almiru. Jedni drugima moramo pomagati koliko smo u mogućnosti. Puno manje bi bilo siromašnih i neizliječenih zbog nedostatka novca da se suosjećamo jedni sa drugima u većoj mjeri.“

Jako pozitivna priča dolazi iz Bugojna zahvaljujući Almiru i Josipu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,