Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedno ime otkrio? Nebojša Vukanović tvrdi da pojedini bh. političari rade za BIA i SOA

Preuzmite sliku

U ovosedmičnoj emisiji Istraga sedmice jedan od gostiju bio je i Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Vukanović je mišljenja kako se Jugoslavija raspala, ali se državna bezbjednost nije razbila.

“Sramota me je da živim u državi u kojoj predsjednik Suda prodaje državu zbog polovnog Pola. Samo bih mu za to dao 20 godina kazne. On je od firme Kramar dobio automobil Polo, polovan, kako bi im pogodovao poslovima. Nije problem u Ždrali, problem je Debevec koji mu je dolazio u posjetu.

[Nenad] Nešić (ministar sigurnosti BiH, op.pr.) me tužio 26 puta, nisam izgubio nijedan spor, on je topli zec i lažni opozicionar. SOA i BIA imaju političare iz BiH koji rade za njih i koji često idu u Zagreb i Beograd po instrukcije. Jedan od njih je Nešić. On je blizak i sa Parezanovićem, bivšim visokim zvaničnikom BIA-e.

Nestorović priča priče o ujedinjenju, brisanju granica, populističke priče koje će njemu i Dodiku donijeti poene. Nestorović ne smije na Kosovo otići. On nije došao slučajno tu. Pozvao ga je Milorad Dodik, njegov dolazak je bio da bi nama rekao kako smo izdajnici”, kazao je na Hayat televiziji. Otkrio je i kako se šef evropske delegacije Johann Sattler nije htio sastati sa njim ‘jer koristi teške riječi’.

“To mi je Nenad Stevandić rekao. Christian Schmidt i Sattler su svjesni da rezultati tzv. izbora nemaju nikakve veze sa stvarnim raspoloženjem građana. Dodik odlazi u Beograd poslije izbora 2022. godine, dan kasnije odlazi Schmidt gdje se sastao sa zvaničnicima Srbije i gdje je napravio ‘deal’ sa Dodikom. Imali su razgovore preko posrednika. Schmidt je mijenjao tri puta izborna pravila kako bi pogodovao Hrvatima. Kako Nijemac dobiva orden Ante Starčevića.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje