Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izraelska ambasadorica kritikovala Benjaminu Karić, Grad Sarajevo oštro reagovao

Preuzmite sliku

Izraelska ambasadorica u BiH sa sjedištem u Tirani Galit Peleg, reagovala je na poruku gradonačelnice Sarajeva na današnjem skupu podrške Palestini.

“Ako podržavate Palestince zašto ne osudite Hamas?”, upitala je izraelska ambasadorica na svom Twiter profilu, te dodala:

“Hamas je počinio masakr u Izraelu, a zatim je koristio Palestince u Gazi kao živi štit.”

Podsjećamo, danas je ispred sarajevske Vijećnice održan skup podrške narodu Palestine, koji se od 7. oktobra nalazi pod kontinuiranom vatrom i granatiranjem iz Izraela.

Učesnicima se obratila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je naglasila kako je taj grad uvijek bio na pravoj strani historije.

“Građani Sarajeva su bili pod najdužom opsadom u modernoj historiji i imaju pravo dići glas. Sarajevo ima pravo danas stajati uz Gazu, ovaj grad je za mir, protiv ubijanja”, kazala je tom prilikom Karić.

Povodom oglašavanja u javnosti izraelske ambasadorice Galit Peleg Gradska uprava Grada Sarajeva odbacuje sve njene navode kao neistinite.

U saopćenju za javnost, naglašeno je kako je gradonačelnica osudila ubijanje svih nedužnih civila.”Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić od početka sukoba osudila je jasno ubijanje svih nedužnih civila, stoga tendenciozne izjave koje imaju za cilj diskreditaciju gradonačelnice i Grada Sarajeva ne prihvatamo da bilo ko nameće”, naveli su.

“Isto tako, želimo naglasiti da, niti izraelska ambasadorica, niti bilo ko drugi, ne može krojiti stavove Grada i nikakvim pritiscima Grad nije i neće podlijegati”, saopćili su.

Na kraju, pozvali su ambasadoricu da snagu usmjeri na mnogo važnija pitanja.

“Grad Sarajevo poziva ambasadoricu da svoju snagu, umjesto na širenje ovakvih neistina, usmjeri na pozivanje za iznalaženje rješenja za dobrobit nedužnog i izraelskog i palestinskog naroda. Iz Grada Sarajeva upućujemo isključivo poruke mira cijelom svijetu!”, zaključuje se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje