Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izetbegović uputio podršku Sulejmanu Ugljaninu na izborima u Srbiji

Preuzmite sliku

Predsednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA BIH) Bakir Izetbegović uputio je podršku predsedniku SDA Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu, listi “Čuvari Sandžaka“ i svim Bošnjacima koji glasaju na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji, saopštila je centra sandžačkog SDA.

Izetbegović je, kako se navodi u saopšenju, ove izbore ocenio „najvažnijim u poslednih 20 godina“ i naglasio da je „glas za SDA Sandžaka glas za čuvanje vrednosti Sandžaka i bošnjačkog naroda“, a da je „istorija potvrdila ko je istinski čuvar Bošnjaka u Sandžaku“.

„Dragi Bošnjaci Sandžaka, pred vama su najvažniji izbori u posljednje dvije decenije. Od vašeg glasa zavisi budućnost i status Sandžaka, pozicija bošnjačkog naroda, ali i kvalitet života svakog od vas ponaosob“, poučio je Izetbegović.

On je ocenio da glas sunarodnika Sandžaka „nije pitanje opredeljenja između stranaka ili kandidata“ već „izbor između ekonomske stagnacije, vazalstva, gubljenje identiteta“ sa jedne i slobode očuvanja vere, kulture, jezika, običaja, ekonomskog prosperiteta s druge strane.

Izetbegović je pozvao da glasaju za listu „Čuvari Sandžaka“, ističući da je Strankla deokratske akcije „istinski čuvar Bošnjaka“ i u Sandžaku i u Bosni i Hercegovini.

„Do pobede ako Bog da“, poručio je Izetbegović u video poruci, navodi u saopštenju SDA Sandžaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje