Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izetbegović o Dodikovoj izjavi: Nije nas međunarodna zajednica tjerala da pravimo i čuvamo sve bogomolje u Sarajevu i širom BiH

Preuzmite sliku

Muslimani u Bosni i Hercegovini stotinama godina žive zajedno sa hrišćanima, rekao je Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije (SDA) i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH osvrćući se na izjavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, da je BiH primjer kako muslimani i hrišćani ne mogu naći koegzistenciju.

Izetbegović je Dodikovu izjavu u obraćanju poslanicima NSRS-a komentarisao jučer na skupu u Zavidovićima.

“Nije nas međunarodna zajednica tjerala da pravimo i čuvamo sve bogomolje u Sarajevu i širom BiH. To je jednostavno dio nas”, kazao je Izetbegović.

Istakao je važnost jačanja bosanskohercegovačkih patriota kako bi oni koji nemaju dobre namjere prema BiH odustali od svojih pokušaja.

“Moja poruka je da moramo biti jaki, moramo sve ojačati. Naravno, u okviru Ustava i zakona. Od pojedinca, preko grupa do Oružanih snaga. Sve je potrebno jačati. I onda će biti mirna Bosna”, kazao je Izetbegović.

Prokomentarisao je Izetbegović i izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da se osjeća kao predsjednik svih Hrvata u Hrvatskoj i u BiH, poručivši da pola građana Hrvatske ne osjeća Milanovića kao svog predsjednika. Također je kazao da bi Milanović trebao povesti računa s kim se druži i s kim se udružuje iz BiH, podsjetivši na neuspjeh ranijih zvaničnika Hrvatske i Srbije koji su se udruživali na štetu BiH.

“Neki su u Hagu, mala soba tri sa tri, a mi smo ovdje, u ovoj sali”, kazao je Izetbegović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje