Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Isak odgovorio Cvijanović: Dozovi se ženo s američke crne liste, ja ne prijetim i nećete se otcijepiti

Preuzmite sliku

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak regovao je na izlaganje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović u Vijeću sigurnosti UN-a, a koja je u svom izlaganju spominjala federalnog ministra unutrašnjih poslova.

“Saradnici su me obavijestili kako je Željka Cvijanović spominjala moje ime u svom obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a. Da ne bude zabune, na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a Željka Cvijanović obratila se putem video linka s obzirom na to da joj je, zbog podrivanja integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine zabranjen ulazak u SAD”, naveo je Isak i nastavio: “Ženo s američke crne liste, na međunarodnoj političkoj sceni poznata si kao političarka sklona lažima, negiranju genocida i veličanju ratnih zločinaca. Svim subjektima međunarodnog prava dobro je poznato da ste upravo ti i Milorad Dodik – o kojem si toliko pričala da je zaista bilo neprijatno slušati tvoje podaničko izlaganje – ličnosti koje prijete ratom.”

Vezano | Cvijanović govorila u UN-u: Požalila se na Lagumdžiju, BiH predstavila kao utočište terorizma 

Isak ističe da on ne prijeti.

“Ali ti garantujem da se otcijepiti nećete i da ćete ostati entitet u sastavu države Bosne i Hercegovine. Možeš se žaliti gdje hoćeš, ali iz Bosne i Hercegovine nigdje nećeš. Ako i odeš u torbi sigurno nećeš ponijeti ni pedalj bosanskohercegovačke zemlje.

Željka, dozovi se. Degutantno je bilo gledati tvoje iskorištavanje govornice… Pardon, video linka pošto ti je zabranjen ulazak u Ameriku, da pošalješ vapaj cijelom svijetu jer se tebi i sličnim tebi gase bankovni računi s kojih ne možete podizati novac zarađen na mukama ojađenih građana bh. entiteta RS”, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje