Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Inspekcija kaznila mesare i trgovce u TK: Zapečatili nekoliko objekata

Preuzmite sliku

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine – Kantonalne porezne uprave Tuzla i Mostar obavili su 26.04.2023. godine., inspekcijski nadzor, koji je uključivao porezne obveznike koji se bave mesarstvom, trgovinom, ugostiteljstvom.

Izvršene su kontrole na području Čelića, Gračanice, Gradačca, Lukavca, Srebrenika, Tuzle, Živinice, Mostara, Čitluka, Čapljine, Jablanice i Konjica, a u cilju provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crnim područjima.

U ovim inspekcijama inspektori Porezne uprave otkrili su 5 dužnika koji su obavljali poslove bez odobrenja nadležnog organa, 19 neregistrovanih radnika i 20 dužnika koji nisu evidentirali promet preko fiskalnog uređaja i 2 dužnika koji NISU imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: rad bez odobrenja, zapošljavanje neregistrovanih radnika, neregistrovan promet putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskalnog uređaja, zapečaćeno 12 objekata i izdato 40 prekršajnih naloga ukupno 85.000,00 KM, saopćeno je iz PU FBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje