Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Huremović: Prezentirali smo brojne turističke potencijale TK na sajmu EXPO 2020 u Dubaiju

Preuzmite sliku

Ministarstvo trgovine i turizma Vlade Tuzlanskog kantona i Turistička zajednica TK predstavili su na EXPO izložbi u Dubaiju, turističku ponudu ovog dijela Bosne i Hercegovine.

 • “Tuzlanski kanton je najveći i najmnogoljudniji kanton i drugi po broju registrovanih firmi u Federaciji BiH. Ovaj kanton je tokom proteklih decenija prvenstveno bio poznat kao industrijski centar ali se u posljednje vrijeme prepoznaje i značaj turizma kao vrlo atraktivne i perspektivne privredne djelatnosti, zbog toga su i ulaganja u turizam iz godine i godinu sve značajanija”, – izjavila je za Fenu Dželmina Huremović, pomoćnica ministra za turizam u Vladi TK, koja je zajedno s kolegama iz Turističke zajednice TK i predstavila potencijale ovog kantona na EXPO-u.

 • Kako navodi, brojnim posjetiocima predstavili su prostor BiH koji je bogat prirodnim ljepotama i kulturno-historijskim naslijeđem koje seže još do neolitskog doba i svakako posjeduje veliki potencijal za razvoj turizma.

  “Vjerujem da će u narednom periodu turizam zauzeti značajno mjesto u ostvarivanju društvenog bruto proizvoda i da će biti pokretačka snaga za druge privredne grane.

  Mi smo relativno mala zemlja te je posebno važno da iskoristimo svaku priliku i zajedno sa turističkim zajednicama iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine prezentiramo u svijetu našu zemlju kao jedinstvenu turističku destinaciju”, – ističe Huremović, posebno naglašavajući značaj Međunarodnog aerodroma Tuzla u povezivanju TK sa ostatkom svijeta.

 • Pri tome, dodaje, ne treba zanemariti ni blizinu aerodroma u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu, što Tuzlanski kanton dodatno čini poželjnom i lako dostupnom destinacijom za turiste iz cijelog svijeta.

  Zajedno s Tuzlanskim, bogatu turističku ponudu na EXPO 2020 predstavio je i Kanton Sarajevo preko svoje turističke zajednice.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje