Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hodžić: Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje sinove, obaveza je svih patriota

Preuzmite sliku

Delegacije izvršne i zakonodavne vlasti i boračkih udruženja Tuzlanskog kantona položili su danas vijence i cvijeće na spomen-obilježjima na Slanoj Banji, te ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova TK odavši tako počast svim žrtvama agresije na Bosnu i Hercegovinu u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995 godina.

Ovom prilikom potcrtan je značaj i uloga Armije Bosne i Hercegovine i svih njenih pripadnika u odbrani BiH.

-Prošlo je 29 godina kako je Bosna i Hercegovina, od slabo naoružane, dobila respektabilnu vojnu formaciju koja je spremna braniti domovinu. Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje sinove, obaveza je svih patriota i onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao domovinu – izjavio je premijer TK Kadrija Hodžić.

Dodao je da je u tom izuzetno teškom vremenu Armija BiH bila odgovor patriota na agresiju kojoj su se oduprli najbolji bosanski sinovi, boreći se se za odbranu domovine i svih njenih naroda.

-Ovdje smo i danas da bi se poklonili žrtvama agresije na Bosnu i Hercegovinu i kako bismo iskazali svoje duboko poštovanje za sve ono što su šehidi i poginuli borci dali za slobodu koju danas imamo – poručio je Hodžić.

Savez demobilisanih boraca TK s ponosom je, kako je rečeno, prihvatio obavezu da bude organizator manifestacija i događaja povodom obilježavanja Dana Armije BiH.

-Zbog pandemije smo bili prinuđeni reducirati program obilježavanja ali smo i u takvim uslovima nadam se uspjeli ovaj značajan datum u historiji BiH obilježiti onako kako to ovaj dan zaslužuje, baš kao i naša Armija koja je rođena na današnji dan 15 aprila 1992. godine – kazao je predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK Muzijet Kahrimanović.

U povodu obilježavanja Dana Armije BiH održana su i sportska takmičenja u šahu i streljaštvu, a manifestacija će se završiti večeras izložbom dokumentacione građe Armije BiH u BKC-u TK, nakon čega će biti održana i svečana akademija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje