Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

HKD Napredak: Prijedlog da Nikola Čiča ostane predsjednik i u narednom mandatu

Preuzmite sliku

Pod predsjedanjem predsjednika HKD Napredak Nikole Čiče, u Sarajevu je u prostorijama Središnje uprave održana posljednja sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva “Napredak“ u ovom mandatu.

Predsjednik je zahvalio svim članicama i članovima Središnje uprave HKD Napredak na radu u protekle četiri godine, koje su bile pune izazova, jer gotovo pola mandata je prošlo u uvjetima epidemiji COVID-a 19.

Navedeno je da je HKD Napredak i tada pomagao i djelovao na svim poljima svoje misije. Vršena je dodjela stipendija, davane su potpore podružnicama za kulturne projekte, tiskan kalendar i godišnjak te organizirani brojni kulturni sadržaji, ali i dijeljena pomoć ugroženima.

Glavna tema sjednice bila je predstojeća 70. Glavna izborno-izvještajna Skupština HKD Napredak koja treba biti održana u Sarajevu u subotu, 14. oktobra 2023.

Na sjednici je usvojen Pravilnik o radu Skupštine HKD Napredak kao i izmjene i dopune ranije usvojenog predloženog Dnevnog reda Skupštine. Središnja uprava razmatrala je i dostavljenu listu kandidata za tijela upravljanja HKD Napredak u narednom četverogodišnjem mandatu.

Nakon rasprave o prijedlogu kandidata za funkciju predsjednika HKD Napredak zaključeno je da prijedlog Središnje uprave HKD Napredak za funkciju predsjednika u narednom četverogodišnjem mandatu bude aktualni predsjednik Nikola Čiča.

Prema pristiglim prijedlozima podružnica i udruga kandidati za predsjednika bili su i Miroslav Landeka, dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak i predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar, Josip Križanović, dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak i predsjednik HKD Napredak Podružnica Busovača, Franjo Bratić, član Središnje uprave HKD Napredak i predsjednik HKD Napredak podružnica Usora te Franjo Markota. Landeka i Križanović su zahvalili onima koju su ih nominirali za predsjednika Društva te su odustali od kandidature.

Na Skupštini će biti birani i novi dopredsjednici, članovi Središnje uprave, na prijedlog novoizabranog predsjednika Društva, te članovi Nadzornog i Stegovnog suda, najavljeno je iz HKD Napredak. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje