Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hapšenje u Maglaju zbog droge

Preuzmite sliku

Policija PS Maglaj došli su do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe O.M., rođenog 1995. godine, iz Maglaja koja se dovodi u vezu s neovlaštenim posjedovanjem i prodajom opojnih droga.

U skladu s prikupljenim operativnim saznanjima, a s ciljem dokumentovanja krivičnog djela, službenici Policijske stanice Maglaj su u mjestu Jablanica, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi O.M.

Izvršenim pretresom pronađeno je i oduzeta droga amfetamini (speed), biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu i 858 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno.

Pronađena materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja. Nakon izvršenog pretresa O.M. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske stanice Maglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,