Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hadžikadić pozvao na proteste: Nijedna afera se ovdje ne dešava bez stranaka

Preuzmite sliku

“30. maj će biti glasan! Ako protesti uspiju,međunarodna zajednica će vidjeti da ima s kim razgovarati mimo ključnih, vladajućih! Kako ćete kontrolisati masu, proteste? Naši članovi sa policijom će raditi na osiguravanju protesta.”

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, osnivač „Platforme za progres“, vratio se iz SAD u BiH od koje želi napraviti građansku državu. Prof. dr. Hadžikadić ranije je istakao da je BiH u dubokoj krizi identiteta i da dijaspora održava socijalni mir u zemlji. „Mi nemamo državu. Mi imamo ljude koji koriste državu za sebe. Osnovni problem je politička elita na vlasti“

“Nijedna afera se ovdje ne dešava bez stranaka! Odlaganje izbora je cilj vladajućih, plašim se da će nakon 15.novembra opet odložiti a onda će reći: Zašto ne bi kombinovali lokalne i opšte izbore 2022.! To je put u blokadu!” istakao je Hadžikadić u Centralnom Dnenviku na FACE TV-u.

“Ovi političari koriste demokratiju da nedemokratski vladaju! Prodali su priču strancima o mogućim sukobima da bi dobijali pare kako bi ovdje bio mir, inače će biti rat ako oni nisu na vlasti! Građani ,pokažite kičmu u miru kao što ste u ratu, pokažite ljudima koji vam oduzimaju budućnost!” ističe Hadžikadić uz poziv na proteste koje je najavio za 30.maj, pet do 12, kod Sebilja u Sarajevu. Dođite svi sa svojim zastavama!”

Hadžikadić je naveo da na lokalnim izborima Platforma za progres neće u koalicije ali će u svakom gradu podržati kandidate drugih stranaka, pa čak i iz SDA, ako su to pravi ljudi i ako dijele načela i principe Platforma za progres! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje