Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hadžihafizbegović podnosi prijavu protiv Vlaisavljević za podršku masovnom ubici

Preuzmite sliku

Ministrica za kulturu i sport Federacije Bosne i Hercegovine Sanja Vlaisavljević (HDZ) iznijela je sramotan stav o ratnim zločincima.

Naime, tokom gostovanja na N1 televiziji, Vlaisavljević je izjavila kako ratne zločince treba rehabilitovati. Još je dodala kako to više nisu zločinci, kada odsluže kaznu.

Na pitanje voditeljice o sličnom stavu predsjednice FBiH Lidije Bradare, Vlaisavljević je izjavila kako je Bradara rekla odličnu stvar.

Ovo je izazvalo oštre reakcije bh. javnosti.

Vezano | Udruženja žrtava pisala Nikšiću: Izjave ministrice Vlaisavljević potkopavaju mir, ogradite se od njih

Međutim, i oštru reakciju poznatog bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića. Naime, Hadžihafizbegović je kazao da podnosi neopozivu ostavku na mjestu člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, koji pripada Ministarstvu kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine.

“Ovim putem dajem neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, a koji pripada resoru Ministarstva kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine. To ministarstvo je od prije nekoliko dana odlukom Nermina Nikšića vodi izvjesna Sanja Vlaisavljević. Njena izjava kako masovnog ubicu iz Ahmića i Haškog osuđenika Daria Kordića, koji je ubijao djecu, starce i novorođene bebe u kolijevkama u selu Ahmići treba rehabilitirati je za policijsko privođenje i saslušanje, a ne da dotičan ministrica rukovodi bitnim ministarstvom”, kazao je.

Dodao je kako se nada da će i ostala dva člana UO Fonda za kinematografiju, Milan Trivić i Antonio Beus učiniti isto što i on.

“U protivnom neka im prominentna fašistkinja Sanja Vlaisavljević bude nadređena. I na kraju podnijet ću i privatnu tužbu protiv izvjesne Sanje za podršku masovnom ubici i egzokutoru iz Ahmića. Naravno, svaki normalan čovjek u Bosni i Hercegovini očekuje reakciju i premijera Nermina Nikšića koji ako je ne skine sa te funkcije misli isto što i izvjesna ministrica”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje