Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gužve na graničnim prelazima: Na izlaz iz BiH na Doljanima čeka se sat i pol

Preuzmite sliku

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza na jugu Bosne i Hercegovine, a posebno se izdvaja GP Doljani, gdje se na izlazu čeka oko 90 minuta.

Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko 45 min. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominju da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Inače, pretežno suh kolovoz i umjerena frekvencija vozila, karakterišu ovoga jutra odvijanje saobraćaja na putevima u BiH. Vozači se pozivaju na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, još danas u vremenu od 17:30 do 24 sata, biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Danas od 13 do 16 sati, zbog održavanja Međunarodne smotre „FIĆO FEST 2017“ (brzinski ispit), doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-963 G.Grkarica-Babin do (od Centra Federalnog MUP-a do Babinog dola).

Do kraćih zastoja tokom dana, dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Izdvajaju se putni pravci M-17 Jablanica-Konjic, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,