Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gužve na GP Hum, Deleuša, Zupci, Bosanska Gradiška i Gradina

Preuzmite sliku

Frekvencija vozila u jutarnjim satima na dionicama u Bosni i Hercegovini pojačanog je intenziteta, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han – Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Dobo j- Rudanka i Hutovo – Stolac (Cerovica).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Hum, Deleuša, Zupci, Bosanska Gradiška i Gradina.

I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje