Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gubi svijest i po 10 puta dnevno: Anesa Imširović (11) iz Srebrenika treba našu pomoć

Preuzmite sliku

Anesa Imširović je jedanestogodišnja djevojčica iz Srebrenika, koja je do prije četiri mjeseca imala sretno djetinjstvo.

Rođena je kao zdravo dijete, odlična je učenica VI razreda Prve osnovne škole u Srebreniku.Međutim, nad njeno sretno djetinjstvo nadvili su se zlokobni oblaci kada je iz, još uvijek nepoznatih razloga počela da pada u nesvjest. Bezuspješno liječenje i ptretrage u UKC-u Tuzla roditeljima su bile indikacija za obavljanje pretraga i u zagrebačkoj bolnici, koje, na žalost nisu dale rezultate.

Naprotiv, prema riječima Anesine majke Mire, njeno stanje je svakim danom sve gore. -“Posljednjih 15 dana, Anesa gubi svijest i po 10 puta dnevno”, kaže zabrinuta majka. Tračak nade da će ustanoviti prave uzroke nesvjestica dali su ljekari klinike u Beogradu.

No, i pored stalnog zaposlenja, pa i dodatnih poslova, otac Mirza je nemoćan pred troškovima pretraga i eventualnog liječenja u Beogradu. Anesini školski drugari, vršnjaci i građani Srebrenika su se ponovo ujedinili u borbi za život. Šminkeri, fotografi, slikari, tatoo majstori… odvajaju dio svog honorara za malu Anesu. Učenici se odriču užine ili sokića kako bi dali svoj prilog. Svako pomaže koliko može. Interventna novčana pomoć već je stigla u prave ruke.

No, mala Anesa i njeni roditelji i dalje žive sa strahom od budućnosti. Zbog toga molimo sve one koji mogu novčano pomoći ovoj prekrasnoj djevojčici na putu do zdravlja, neka se javi lično njenom ocu Mirzi Imširoviću na telefon broj 061/ 957 – 125. Uplate se mogu izvršiti na račun otvoren u Vakufskoj banci:

  • racun-jpg
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,