Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grupa mladića u Istočnom Sarajevu skandirala ime ratnog zločinca Ratka Mladića

Preuzmite sliku

Grupa mladića se večeras okupila u Istočnom Sarajevu gdje je nakon vatrometa povodom obilježavanja 9. januara, kojeg je Ustavni sud proglasio neustavnim, skandirala ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Naime, kako je prikazano na videu, mladići su se okupili uz glavnu cestu nedaleko od kružnog toka gdje se odvija saobraćaj i glasno uzvikivali ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. Prema nekim informacija, radi se o određenoj navijačkoj skupini, piše N1.

Neki od prolaznika su čak stali i posmatrali ovaj prizor.

Samo sat vremena ranije, u Istočnom Sarajevu je upriličen i vatromet kao dio današnjeg obilježavanja 9. januara, neustavnog dana RS.

Podsjetimo, u Istočnom Sarajevu danas je, centralnim događajem, obilježen dan RS-a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. U defileu je bilo oko 2.500 učesnika civilnog sektora i Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Taj događaj upriličen je prvi put izvan Banjaluke. Današnjim aktivnostima prethodilo je i Dodikovo odlikovanje ruskog predsjednika Vladimira Putina usred njegove agresije na Ukrajinu, a zbog “ljubavi prema RS, kao i zbog razvijanja i učvršćivanja saradnje i ekonomskih i političkih odnosa” ovog entieta i Rusije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje