Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grahovljani na međunarodnom festivalu tradicijskih igara u Španjolskoj

Preuzmite sliku

Članovi Pljočkarskog kluba Bosansko Grahovo predsatvljali su BiH na trodnevnom Međunarodnom festivalu tradicijskih igara koje su se, u organizaciji Europske asocijacije tradicijskih igara i sportova i Kulturne asocijacije „La Tanguilla“, održale u španjolskom gradu Aranda de Duero, u provinciji Burgos,

Susret je okupio 22 izaslanstva iz Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Tokom trodnevnog druženja skupine su predstavile tradicijske igre svojih zemalja na više lokacija u gradu Arandi, a u gradskom kulturnom centru održan je i kolokvij na temu tradicijskih igara i sportova u Europi.

Članovi Pljočkarskog kluba Bosansko Grahovo predstavili tradicijske igre dinarskog dijela BiH, posebice pljočkanje, te su govorili i o prirodnim ljepotama toga dijela BiH. Pozvali su nazočne da dođu na 2. međunarodno natjecanje u pljočkanju koje će se održati u Bosanskom Grahovu 14. srpnja ove godine.

Grahovljani su u povratku posjetili Madrid gdje su obišli i legendarni nogometni stadion kraljevskog Reala „Santiago Bernabeu“.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,