Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelniku Prijedora “Audi A6” od 122.000 maraka

Preuzmite sliku

Grad Prijedor završio je tendersku proceduru nabavke službenog vozila, a automobil koji je zadovoljio karakteristike tražene od Gradske uprave je “Audi A6” ponuđača “Brčko Gas” koji košta 122.610 maraka.

“Brčko Gas” je izabran za najpovoljnijeg ponuđača putničkog automobila za potrebe Gradske uprave Grada Prijedora. Kako se navodi u Odluci o izboru, iznos ponude je 122.610 konvertibilnih maraka s PDV-om.

Na upit Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) koji automobil je izabran, iz “Brčko Gasa” su nam odgovorili da je u pitanju “Audi A6”.

Grad Prijedor je u pozivu, koji je objavljen na Portalu javnih nabavki, tražio automobil od najmanje 2.900 kubika i jačinom motora od 200 kilovata, s pogonom na četiri točka i automatskim mjenjačem. Auto je trebao biti dug gotovo pet metara, s prtljažnikom od najmanje 500 litara.

Također je traženo da auto ima mogućnost otključavanja i zaključavanja bez upotrebe ključa, da ima kameru za parkiranje unazad i grijanje prednjih sjedišta.

Snežana Tasić iz Odjela za Odnose s javnošću Grada Prijedora za BIRN BiH je rekla da automobil još uvijek nije stigao u Prijedor.

Nabavka ovog automobila nije bila u ovogodišnjem planu nabavki, a što je zakonska obaveza. Također, prvotni poziv je uključivao prodaju starog “Audija A6” iz 2006. godine, što bi značilo sistem prodaje “staro za novo”, a to nije dopušteno po Zakonu o javnim nabavkama. (detektor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje