Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Boris Jerinić: “Prvo prebrojte Doboj, ako poništite izbore 20.000 građana dolazi ispred CIK-a”

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić poručio je u otvorenom pismu predsjedniku Centralne izborne komisije BiH Suadu Arnautoviću da je iznio “lavinu laži i optužbi na račun Dobojlija” te da će, ukoliko danas ne bude prebrojavan prvo Doboj već poništeni izbori u ovom gradu, odreagovati nizom mjera, među kojima su peticija za smjenu Arnautovića, kolektivna tužba i protesti ispred CIK-a.

“Zanemarili ste činjenicu da je Gradska izborna komisija Doboj sve radila prema vašim instrukcijama i uputama. Tokom primopredaje materijala, sve je navedeno, a vi ste svjesno i namjerno šutili do dana prebrojavanja. Iznijeli ste takvu lavinu laži i optužbi na račun Dobojlija, da ja, prvi čovjek grada, nemam pravo šutiti na iste”, istakao je Јerinić.

Prema njegovim riječima, ukoliko CIK danas ne bude prebrojavao prvo Doboj već budu poništeni izbori u Doboju, kako je čuo da je dogovoreno sa Christianom Schmidtom, Arnautović može očekivati sljedeći odgovor:

“Peticiju 20.000 Dobojlija ka Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za vašu smjenu, zatim kolektivnu tužbu 20.000 Dobojlija protiv Suada Arnautovića. I do Strazbura ćemo ići, čast svojih građana ne dam. Protest 20.000 Dobojlija ispred CIK-a”, naglasio je Јerinić.

Poručio je kako su Dobojlije časno i pošteno obavile svoju građansku dužnost. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,