Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Bijeljine najavio uvođenje neradnog ponedjeljka za ugostitelje i zatvaranje kockarnica u krugu škola

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, potaknut nemilim događajima, koji su se dogodili u posljednjem razdoblju, najavio je, između ostalog, uvođenje neradnog ponedjeljka za ugostitelje, zatvaranje kockarnica u krugu škola, subvencije za mlade bračne parove.

– Ako hoćemo da kao narod opstanemo i sačuvamo razum, ako hoćemo da djecu izvedemo na pravi put, neophodno je da se vraćamo selu, pa iako to bio i samo jedan vikend u mjesecu, djecu moramo pustiti da rade, da od malena stječu radne navike, da nauče da cijene pošten i predan rad, napisao je na Facebooku Petrović.

Inspiriran nemilim događajima odlučio je da pored uvedene neradne nedjelje, na što je kako kaže izuzetno ponosan, uvede i neradni ponedjeljaka za ugostiteljske objekte.

– Umjesto što na sav glas kritiziramo roditelje, školstvo, televiziju, sistem, uradimo nešto i sami, svako od nas ponaosob je dužan da nešto poduzme, da svojim primjerom i djelom da doprinos. Možemo sve, ali moramo zajedno! Krajnje je vrijeme da počnemo promovirati samo prave vrijednosti i da javno osudimo sve nakaradnosti u društvu jer popravni ispit više nemamo, poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje