Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik bh. grada odgovorio na prozivke zbog Audija: Pošteno sam zaradio orući njive i gajeći bikove

Preuzmite sliku

Impresivni crni “audi”, kojim svako jutro na posao dolazi mladi gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, mnogima je zapeo za oko, pa gradom kruže svakojake verzije o porijeklu ovog automobila.

Bilo je čak i priča da je gradonačelnikov privatni “audi” kupljen „novcem od politike“, iz nekih „crnih fondova“.

Ljubiša Petrović u izjavi za Srpskainfo otkriva da je automobil pošteno zaradio, orući njive i gajeći biLjubikove na porodičnom imanju u Donjem Crnjelovu.

– To je polovan automobil. Bio je star pet godina kad sam ga kupio, a platio sam ga isključivo novcem zarađenim od poljoprivrede – kaže Petrović.

Njegovi roditelji su mu, kaže, pričali da se nekad novi auto mogao kupiti ako prodaš pola hektara kupusa, ali danas nije tako.

– Ipak, uspješan poljoprivrednik i danas može kupiti solidan auto. Mi smo imali nekoliko dobrih godina na imanju i, eto, skupilo se za moj “audi”. Uostalom, nedavno smo prodali 17 bikova po 2.500 KM; to je više nego što je plaćen moj auto – kaže Ljubiša Petrović.

 • Dodaje da se priča svašta, pa i da ima dva stana, jedan u Bijeljini i jedan u Srbiji.

  – Nemam stan, živim s roditeljima na selu, ali polako, strpljivo, ako bude zdravlja i stan će doći na red – kaže Petrović i dodaje da ništa ne krije i da će svu svoju imovinu uredno prijaviti.

  Ljubiša Petrović, inače po struci doktor medicine, od malih nogu se bavi poljoprivredom.

  I danas živi s majkom Dragicom i ocem Sretenom na imanju u zaseoku Vrulja u bogatom semberskom selu Donje Crnjelovo.

  Petrovići u svom voznom parku imaju tri automobila: otac vozi “golf 3”, sin “audi”, a mama Dragica starog “golfa” dvojku.

  – Moraću sebi kupiti neki noviji automobil. Ovaj je dobar za pijacu i kada treba nešto da obavim u selu, ali ipak, kada pođem na svadbu ili u goste u drugi grad, valjalo bi mi da vozim nešto bolje – kaže Dragica Petrović.

  Naravno, Petrovići, kao i mnogi poljoprivrednici u Crnjelovu, imaju i “tamića”, kultni kamiončić iz osamdesetih godina, i voze ga, po potrebi, svi članovi porodice, ponekad i majka.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje