Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić: Đaci moraju ostati u kućnoj izolaciji 14 dana, iako nisu oboljeli

Preuzmite sliku

Ukoliko ne bude pogoršanja situacije, u ponedjeljak, 9.marta, bit će nastavljena redovna nastava u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” u Banoj Luci, koja je obustavljana jučer nakon što je utvrđeno da je jedan od učenika zaražen virusom korona, najavio je danas gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Taj đak osmog razreda i njegov otac su prvi potvrđeni slučajevi zaraženih koronavirusom u BiH, a području entiteta RS, prenosi Fena.

– Dobra vijest je da nema pogoršanja situacije. Nema drugih prijavljenih slučajeva. Takođe, dobra vijest je da niko od učenika iz razreda nije pozitivan na virus korona – naveo je Radojičić nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ponovio je da su ti učenici u kućnoj izolaciji 14 dana i pozvao je da se strogo pridržavaju upustava, a u slučaju pojave bilo kojih sumnjivih simptoma treba da se jave u nadležnu ustanovu.

-Ostat će otvoreno pitanje, koje ćemo u naredna dva dana pokušati da riješimo, šta za nastavnike koji će biti u kućnoj izolaciji narednih dana – rekao je Radojičić.

Istakao je da se nastavljaju sve javne aktivnosti u gradu, kao da su sve institucije uspješno reagovale na pojavu prvih slučajeva oboljelih od virusa korona u RS.

Direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović je rekla da imaju manji broj prijava pacijenata s respiratornim tegobama.

-Pod zdravstvenim nazorom u Banjoj Luci nalazi se ukupno 118 osoba, koje su bez tegoba i stabilnog stanja, a 40 je u kućnoj izolaciji – rekla je Todorović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje