Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnica Karić oduševila potezom: Grad Sarajevo će obezbijediti smještaj prevarenim turistima!

Preuzmite sliku

Grad Sarajevo je svima koji su došli jer vole naš grad, a prevareni su, obezbijedio smještaj! Nesavjesni pojedinci ne smiju biti razlog da praznici ne prođu u najboljem raspoloženju, poručila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Naše Sarajevo je grad otvorenog srca i dobrih ljudi. Večeras, kao i prethodnih godina bit će centar regije i dobre zabave. Radujemo se dolasku svih turista i gostiju i želimo im nezaboravan doživljaj tokom boravka, poručila je gradonačelnica i dodala:

“Potrebno je da ste prevaru prijavili već MUP-u Kantona Sarajevo, te da se javite na:

Kontakt telefon: +387 61 184 858;

ili e-mail: benjamina.karic@sarajevo.ba

Posebno se zahvaljujem na ličnom i profesionalnom angažmanu ministrima Adnan Šteta i Nerin Dizdar.

Vidimo se večeras ispred Vječne vatre!“.

Povodom pisanja medija o slučajevima prevara turista pri rezervaciji smještaja oglasio se Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS:

“Naglašavamo da Turistička zajednica Kantona Sarajevo nema nadležnosti da prati ispravnost navedene aplikacije (Booking.com) putem koje su rezervacije smještaja izvršili brojni turisti koji će predstojeće praznike provesti u Sarajevu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo će u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima pružiti pomoć pravarenim turistima, koji nas mogu kontaktirati putem internet platformi visitsarajevo.ba, te mail adrese info@visitsarajevo.ba.

Podsjećamo da smo i godinama ranije upućivali inicijative da se za oglašivače putem Booking.com traži rješenje o registraciji kako bi bili validni na tržištu iznajmljivanja smještaja, te da taj problem treba što prije rješavati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje