Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradačac, Srebrenik i Gračanica učestvovali u humanitarnoj kampanji “I ti možeš biti ta osoba”

Preuzmite sliku

Kampanja, koju su pokrenuli bosanskohercegovački influenseri, na čelu sa Tuzlakom, Mirzom Mustafagićem i u saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice, ima cilj obezbjediti medicinsku i drugu opremu radi stvaranja boljih uslova za boravak onkoloških pacijenata na Odjelu onkologije, Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli. 

Obzirom na veliki odziv dobrih ljudi, kampanja je nastavljena, a cilj je sada unaprijediti uslove onkološkim odjeljenima u Zenici, Mostaru i Banja Luci. Naime, sve ove ustanove su u proteklom periodu pružale podršku liječenju onkoloških pacijenata iz TK, iako se i same suočavaju sa određenim izazovima.

Gradovi Gradačac, Srebrenik i Gračanica donirti će po 5.000 KM za kampanju “I ti možeš biti ta osoba“.

“Sjajni ljudi… sjajni gradovi… Tuzlanski kanton je skoro ujedinjen. Grad Tuzla je prvi grad koji je donirao novac, 10.000,00KM“, napisao je influenser i inicijator akcije Mirza Mustafagić.

“Grad Gradačac sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem donirati će 5.000 KM za kampanju “I ti možeš biti ta osoba”. Grad Srebrenik sa gradonačelnikom Adnanom Bijelićem donirati će 5.000 KM za kampanju “I ti možeš biti ta osoba”. Grad Gračanica sa gradonačelnikom Nusretom Helićem donirati će 5.000 KM za kampanju “I ti možeš biti ta osoba”, napisao je u objavi Mirza Mustafagić

  • Influenser je pozvao i druge gradonačelnike i načelnike da se odazovu kampanji “I ti možeš biti ta osoba”.

    “Pozivam gradonačelnike i načelnike Lukavca, Kalesije, Banovića, Čelića, Živinica, Kladnja, Doboj Istoka, Sapne i Teočaka da nam se pridruže”, napisao je

    Prvobitni cilj je bio da se prikupi 70.000 KM, međutim akcija je nastavljena te danas na platformi doniraj.ba ima više od 123.000 KM prikupljenih sredstava.

    Ukoliko želite donirati, to možete učiniti putem OVOG LINKA.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje