Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Glavni tužilac BiH Kajganić najavio tužbu protiv Sanje Vulić

Preuzmite sliku

Glavni tužilac BiH Milanko Kajganić tužiće poslanicu SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanju Vulić nadležnom sudu u Republici Srpskoj.

“S obzirom na navedene izjave, glavni tužilac Milanko Kajganić će zatražiti zaštitu od klevete i uvrede pred nadležnim osnovnim sudom u Republici Srpskoj“, rečeno je za N1 iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Vulić je posljednjih dana u više navrata osporavala lični i profesionalni integritet glavnog tužioca, optuživši ga da je napravio “pakt sa đavolom, odnosno sa najmračnijih strukturama bošnjačkog političkog i pravosudnog podzemlja, gdje je on u formi klasičnog vazalskog odnosa na krajnje nečastan način stigao do velikog vezira, ali, naravno, janjičara”.

Ona je u izjavi Srni rekla da se “Kajganić morao odreći istrage o srpskim civilnim žrtvama u Doboju, odustati od gonjenja Bošnjaka, prihvatiti nova “pravila igre”, primite hatišerife i fermane od glavnih sultana i begova i postati to što jeste – izdajnik svog naroda i to onog za koji važi stara narodna izreka: “Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena”. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje